jak sie juz chce wydac niewiele pieniedzy na kompa to duzo lepiej kupic wypasiony sprzet poprzedniej generacji niz bardzo mocno poobcinany i poograniczany nowy sprzet.
na konsole wydasz tysiaka, a na telewizor 36 albo 42 cali to niby ile ??
no i najwazniejsze - na konsole nie wychodza gry w ktore gram. do strategii to tylko PieC. do FPP tez tylko piec, bo mimo ze do pada sie przyzwyczaic mozna, to nie widze potrzeby. rownie dobrze moge sie nauczyc jezdzic na wozku inwalidzkim po schodach, ale po co.
z drugiej strony zdarzaja sie gry konsolowe w ktore chcialbym pograc, ale zwykle i tak po jakims roku pojawiaja sie na PieCu. np seria GTA.
_________________ Brains
Ryszard
Wysłany: Nie 13 Cze, 2010
wawrzon napisał/a:
No i przyjemność 36 czy tam 42 cali... inaczej.
Zabrzmiało murzyńsko
_________________ nie umiemy się bawić w dyskotece
Ja nie umiem grać na padzie, jestem totalna kaleka, jeszcze w fife, albo bijatyki to tak, ale nie wyobrażam sobie grać w FPP na padzie, celowanie to musi być udręka, e nie zaraz zaraz, to konsola, pewnie celownik sam się ustawia na przeciwniku
Ja nie umiem grać na padzie, jestem totalna kaleka, jeszcze w fife, albo bijatyki to tak, ale nie wyobrażam sobie grać w FPP na padzie, celowanie to musi być udręka, e nie zaraz zaraz, to konsola, pewnie celownik sam się ustawia na przeciwniku
Nie zawsze,gralem z kumplem w COD'a 4 na multiplejerze to sie samemu celowalo analogami,troszke wprawy i idzie calkiem niezle
Wiesz... nie mam na tyle by wyjebać na kompa 3 tyś. Wydałem 1,5 i już słabo. W gta 4 nie popykam... Czy starczy na kilka lat ? Okaże się przy nowej produkcji pokroju dooma
Jak ostatnio kupowałem kompa to musiałem wywalić 2,5, ale wiedziałem że jak sam sobie złoże będzie taniej i lepszego kompa będę miał.
wawrzon napisał/a:
najlepsza napierdalaką jest dla mnie tekken... z sentymentu. Mortala też lubię ,ale nie aż tak. dobry był jeszcze soul calibur czy jakoś tak.
Soul Calibur/Edge i Tekken
gooy napisał/a:
z drugiej strony zdarzaja sie gry konsolowe w ktore chcialbym pograc, ale zwykle i tak po jakims roku pojawiaja sie na PieCu. np seria GTA.
Co do GTA na piecu: owszem trzeba było poczekać. Na piecu wydaje mi się trudniejszy niż na konsoli. No i można modyfikować grę o czym na konsoli można pomarzyć.
gralem z kumplem w COD'a 4 na multiplejerze to sie samemu celowalo analogami,troszke wprawy i idzie calkiem niezle
no ale zwykly duel dobrego gracza na padzie i dobrego gracza na myszy+klawiaturze bezproblemowo pokaze wyzszosc odpowiednich instrumenow celowniczych
QkiZ napisał/a:
Jak ostatnio kupowałem kompa to musiałem wywalić 2,5, ale wiedziałem że jak sam sobie złoże będzie taniej i lepszego kompa będę miał.
to zawsze tak jest. sprzety skladane "firmowo" nie dosc ze zwykle sa duzo drozsze niz sama suma ich skladnikow to do tego wszelkie plomby gwarancyjne uniemozliwiaja grzebanie w bebechach.
QkiZ napisał/a:
Co do GTA na piecu: owszem trzeba było poczekać. Na piecu wydaje mi się trudniejszy niż na konsoli. No i można modyfikować grę o czym na konsoli można pomarzyć.
tylko GTA1 i GTA3 nie bylem w stanie przejsc. te gry potrafia byc czasem frustrujace, ale nie na tyle zeby odstraszyc. tym bardziej, ze jesli sie czegos nie da przejsc to mozna przez jakis czas robic cokolwiek innego i wrocic po paru godzinach z nieznerwicownym umyslem
Ja nie uznaje GTA1 i 2. W 3 była zjebana misja, gdzie trzeba było jeździć po całym mieście i wysadzać budki z hotdogami na czas. Nie trawie misji na czas.
Ja ostatnio wróciłem na NAJLEPSZEGO horroru na pc... Nie grałem w straszniejsza gierkę niż NOSFERATU. Zamiata mnie giera, mega klimat, grywalność, jeszcze raz K L I M A T !
_________________ "czy zastanawiałeś się, co być zrobił gdybyś mógł, bezkarnie zabijać, gdybyś był jak bóg"
Pewnie ta... jest gigant. Jeden z lepszych horror gierek jakie są.
---
Dowiedziałem się że jesienią będzie xbox360 slim i xboxlive będzie też w Polsce. Bardzo mnie te wiadomości cieszą... spadną ceny konsolek no i jakoś wtedy może uda się cudo nabyć. Czas pokaże... ale takie niusy są miłe.
W konsolach wkurwia mnie prostota... za łatwo się celuje i zawsze mnie będzie irytowało wydanie gier na pc z konsol - mega uproszczone. By pograć w co innego jest super... na pc np jak to sprawdzał konik by pograć w nba trzeba jakoś operować ok 12 klawiszami
_________________ "czy zastanawiałeś się, co być zrobił gdybyś mógł, bezkarnie zabijać, gdybyś był jak bóg"
akurat ta koszykówka to chyba nie port z konsoli ale tak to wyglądało NBA 2K10 to się nazywało czy jakoś tak, grać się w to nie da w każdym bądź razie, ja zaczne chyba neverwinter nights 2 ponoć całkiem spoko, jedynkę wraz z dodatkami przeszedłem i bardzo się przy tym dobrze bawiłem.
Ostatnio przypadkiem wpadłem na MANHUNT 2, tak spierdolonej gry nie widziałem jeszcze, bieda po całości, fabuła do dupy, nudna jak flaki z olejem, antyczna grafika, żeby przypadkiem się miło nie patrzyło na obrazki...yyy...zaraz zaraz, co ja gadam, w tej grze chodzi o jak najbrutalniejsze rozjebanie przeciwnikom ryja bejzbolem, cegłą, nożem, sierpem, śrubokrętem, piłą tarczową, kawałkiem szkła i innymi radosnymi narzędziami, dalej nie wiem bo wyłączyłem po 20 minutach. Gra dla psychopatów bez gustu. Moje podejrzenie, że pomysł zrodził się w głowie gościa od filmu Piła nie jest bezpodstawne.
No cóż, ponoć japońce wymyśliły grę w której zadaniem bohatera jest dokonanie serii gwałtów a wszystko okraszone grafiką na naprawdę realistycznym poziomie, ponoć. Nie sprawdzałem.
japońce wymyślili nawet symulator wywracania stolika do kawy. widzialem keidyś na stronce geektoys bodaj.
wawrzon napisał/a:
Ja ostatnio wróciłem na NAJLEPSZEGO horroru na pc...
Kabanie, spróbuj sobie takiej gierki jak The Suffering. Ma już kilka ładnych latek i rekomendowąłem ją pewnie tutaj miliard razy, ale żadna, ale to żadna gra nie wypierdoliła mnie tak z kapci. Granie w ciemnym pokoju na słuchawkach = pełne majti, zajebista fabuła i kilka opcji zakończenia.
_________________ Want to fuck up, drop out, never trust a fucking hippie.
And for that matter don't trust anyone.
Quit school, don't work, livin' up your music to punk.
If I could do it so could anyone
Jak dla mnie to nie do pobicia jest seria FEAR (zwłaszcza Extraction Point, gdzie w ostatnim poziomie idzie się zesrać), dwójka to nie to samo, ale wciąż przyjemna.
Dead Space ma też fajny klimat.
I jeszcze polecam Call of Cthulhu : Mroczne zakątki świata
Naughty Bear to gra wykonana w stylistyce Conker's Bad Fur Day. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że mamy do czynienia z tytułem dla dzieciaków. To jednak tylko zasłona dla prawdziwej, niegrzecznej twarzy gry...
W Naughty Bear chodzi o to, by sprawić jak najwięcej cierpienia niedźwiadkom zamieszkującym zespół wysp, na których rozgrywa się akcja dzieła Artificial Mind and Movement. Naughty Bear oferuje graczowi swobodę w przemieszczaniu się pomiędzy ok. 30. lokacjami (archipelag), by w jak najbardziej wymyślny sposób uśmiercić swoich pobratymców. Podobnie jak w Manhunt najwyżej punktowane są najbardziej figlarne, złośliwe i kreatywne sposoby molestowania "misiaków". Ideałem jest doprowadzenie przedstawiciela własnej rasy do... samobójstwa.
Gra oferuje kreskówkową oprawę graficzną, ale w rzeczywistości aż kipi od brutalności. Pluszowe misie, które maltretujemy, zwijają się sugestywnie z bólu, drżą ze strachu przed swoim oprawcą... Naughty Bear może wywołać spore kontrowersje, kiedy rodzic, skuszony wizerunkiem sympatycznego misia, zakupi ten tytuł swojemu dziecku.
Gra ma premierę w Europie na PS3 i X360 dzisiaj, a wydawcą jest 505 Games. Poniżej dwa trailery - jeden pokazujący multiplayerową rozgrywkę.
co do horrorów to moi faworyci to: system shock 1 i 2, oraz undying
Silent Hill 1 na psx !
Niema takiej drugiej i nigdy już nie będzie
_________________ "Z każdym dniem mojego życia zwiększa się nieuchronnie liczba tych, którzy mogą mnie pocałować w dupę"
"Ktoś zapytał mnie: czym jest punk? Kopnąłem w śmietnik i powiedziałem: to jest punk. Wtedy on kopnął i spytał: to jest punk? Odpowiedziałem: nie, to jest trendy"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum